På flukt/Camp Refugee

Vi har vært 70 stk. i fra Lofoten og Vesterålen på konfirmasjonsleir i helga. Rollespillet heter på flukt, eller camp refugee på engelsk da.

Det gikk ut på at vi skulle leve som flyktninger fra Somalia, og vi skulle da flykte til Norge. Vi ble inndelt i familier, vi fikk ny ID og hele greia. Selve opplegget varte i 24 timer, og jeg tror ikke det var noen som hadde det særlig gøy. Det er røde kors ungdom som har det, og de instruktørene vi hadde var veldig flink til å spille rollene sine.

På de 24 timene fikk vi 35 gram ris hver, og vi var sultne og slitne og leie alle sammen på slutten. Visste dere at flyktninger i flyktningeleirer rundt omkring i verden får 35 gram ris hver, en gang om dagen? Det er FN som har funnet ut at det er alt som skal til for å holde et menneske i live over lang tid. MEN, om nå en dag forskyningene ikke kommer fram til leiren, da dør man.

Det som gjorde hele leiren litt verdt det må være slutten. Lederen fortalte oss om hvordan livet til flyktninger er i forhold til slik vi hadde det på leiren. Det blir ikke helt det samme for å si det mildt!
Også spilte de av en sang.

7 kommentarer

Emmely

03.mai.2010 kl.13:14

Å leve som flyktning høres ikke så gøy ut, nei ):

Ine Andrea

03.mai.2010 kl.13:20

Broren min var med på det for en stund siden. Han likte det ikke i det hele tatt.. :S

Maria Alvilde

03.mai.2010 kl.13:24

Ine Andrea Ertvaag: Nei, gøy var det ikke...

Maria Alvilde

03.mai.2010 kl.13:24

Emmely: Nei :/

kellar

03.mai.2010 kl.15:05

Synes så synd på flyktninger jeg. har selv en ganske nær venn som har hatt det tøft før (han kommer fra somalia). hoff :/

Maria Alvilde

03.mai.2010 kl.21:39

kellar: Jeg og, jeg har definitivt fått øynene litt opp for hvordan det egentlig er. :/

Martine Bilstad

06.mai.2010 kl.14:47

Jeg er så glad jeg ikke lever som flykting..
Men svar på spørsmålet : Ja, pappa ringte for noen uker siden og sa han hadde kjøpt hest, så det er meningen jeg skal ha når jeg går på skole :D Han heter Viking's Dancer! Herlig hest!

Skriv en ny kommentar

Maria Alvilde

Maria Alvilde

14, Hadsel

Jeg heter Maria Alvilde, ble konfirmert nå ivår og har hest på helfôr. Jeg digger musikk, mote og fotografering. Og selvfølgelig, blogging.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits